Ik krijg heel vaak vragen onder mijn video’s, bijv: Waarom ben ik begonnen met Youtube? Met wat film ik? Op al deze vragen geef ik op deze pagina antwoord!


IMG_0430

Het ontstaan van LeanneAbigail

LeanneAbigail begon bij mij, Leanne. Ik had al een beauty, fashion & lifestyle Youtube kanaal, maar was naast Youtube ook dol op paarden. Ik wilde dus graag over paarden praten in mijn video’s, maar mijn volgers waren nou eenmaal geen paardenmensen. Dus besloot ik in januari 2015 een nieuwe kanaal aan te maken: LeanneAbigail. Op dit kanaal postte ik manegevlogs, how-to’s & uitlegvideo’s.

Dit is zo een paar maanden door gegaan totdat er een grote verandering plaatsvond: Kim ging meedoen! Kim was altijd al een goede vriendin van mij en had 1x meegedaan in een video met haar leasepony Pim. Ze bleek Youtube toch ook wel heel leuk te vinden en besloten eind maart 2015 samen verder te gaan onder een nieuwe naam: PimAbigail, een combinatie van de namen van de pony’s.

Sindsdien is PimAbigail enorm gegroeid. Wat begon met een meisje dat wilde praten over paarden is uitgegroeid tot een paardenkanaal met duizenden volgers! Als ik daar over nadenk vind ik het nog steeds super onwerkelijk. Het is bizar om te beseffen dat er zo veel mensen kijken, zoveel lieve meiden (en jongens) die je in alles steunen en zulke lieve berichtjes achterlaten.

Kim en ik hebben zo een enorm leuke tijd beleefd met Youtube, totdat Kim in het schooljaar 2016-2017 naar een andere school ging. Hierdoor kreeg ze enorm druk gekregen met school en werd het steeds moeilijker om video’s te filmen, editen en optijd af te krijgen. Daarom hebben we in goede overleg besloten dat Kim stopt met het kanaal. Hierdoor bleef ik over en veranderde PimAbigail weer terug in LeanneAbigail.

En op dat punt zitten we nu. Ik ben nog helemaal niet van plan te stoppen en heb heel veel zin om nieuwe projecten te starten rondom LeanneAbigail!


Praktische info:

Camera: Canon 600D

Vlogcamera: Canon Powershot G7X Mark ii

Microfoon: Røde Smartlav+

Edit progamma: Imovie

Muziek: Epidemic Sound